School: Craig Dhubh

An Chreig, Co. Mhaigh Eo
Séamus Mac Giobúin

1. (continued from previous page)
    i [?] agus thosuigh sé ag cartadh na cré amach an móta. Do léim an luchóg amach. D'iarr sé i a mharbhadh acht teip ar i a mharbhadh sé i agus faair [!] sé pota óir ins an b'poll a raibh an luchóg. Do lean an luchóg abaile go dtí an doras é
    Níor leig an luchóg do'n fhear codhlad as sin amach mar bhí sí ag iarraidh é a mharbhadh gach oidhche Daistirigh siad on teach sin acht bhí an luchóg ins an teach nuadh freisin. Annsin fuair an fear fear [!] eile cun i a mharbhadh.
    Bhí an fear ag marcuigheacht ar chapall lá agus an fear eile ar a chapall fhéin. Fuair an luchóg greim rubaill ar an gcapall Bhí sleagh ag fear acu. Do thug sé buile do'n luchóig. Rinne
    Béal an Átha, Co. Mhaigh Eo
    Martin Malley