School: Baile an Daingin (C.) (roll number 4828)

Baile an Daighin, Co. Mhaigh Eo
Máire de Staic

1. (continued from previous page)
    sin, agus mar sin bhí cuid de mhuinntear an tíghe in a suidhe. Nuair chonnaic an fear na mná cheap sé go raibh siad ag éisteach le cad abhí ar siubhal taobh istigh agus dúbhairt sé go mbainfeadh sé geit asta. Shiubhal sé chuigh an bhfuinneóig, agus nach raibh bean eile taobh istigh agus í ag tabhairt beart amach faoin bhfuinneóig, ach nuair chuala na mná abhí taobh amuigh na coiséim bhí siad inthighte ar an bpoinnte. Bhí fhios ag an bhfear annsin, gur sidheóga do bhí ann. Níor cheap an t-sidheóg do bhí taobh istigh ach go raibh na mná eile annsin agus thug sí mar cheap sí féin an beart dóibh, ach cé ghlac an beart ach an fear, agus is beag nár thuit sé nuair a chonnaic se gur páiste do bhí ann. Chuir an tsídheóg ruidín súarach san gcleabhán in ionad an leanbh agus ar maidin, nach raibh an ruidín suarach marbh Cinnte go leór thug an fear an páiste abhaile agus tug a bhean
    Shelia Kavanagh
    An Baile Nua Theas, Co. Mhaigh Eo