School: Cill Seanaigh (C.), Inis (roll number 10518)

Kilshanny, Co. Clare
Bríd, Bean Mhic Consaidín

1. A man was sentenced to be hanged. He would get his reprieve if he told twelve lies.
    Connaich mé féin agus mé féin go breoidhte tínn ar mhullach na gréine ar méis i seomra an riogh. Fiolair ag béicig tar-eis beith ghá roitadh [?] mé agus muileann Mhic Néill i gceill ar pósfadh ar bhrógid. Connaich mé eilit ag ceanghail agus eilit Cárnan sa carríor mór dá dhéanam stáca agus an dreoilín ghá cathadh go fada lom laidir. Connaich mé madruadh gan cluas gan h-earball. Connaich mé sliabh Ue Gopaidh ag an toreach ar béal mach srían. Connaic mé teampull ag fághadh na relige, agus ce'n mór bréagh ar bréag teireannach. Is fior dhuith a grádh said his wife in the court. The first lie was as big as the last and he was executed because he told one word of the truth.
    Languages
    Mary Considine