School: Na Cnoicíní (roll number 13124)

Garranearagh, Co. Kerry
Seán S. Ó Cuimín

1. (continued from previous page)
    báthadh i bpoll portaig. Nuair a tháinig sé go bruach a' phuill cad a bheadh na scuaithne frog is iad a’ snámh dóibh féin ar bharr uisce. Nuair a chonnacadar an giorriadh ós a gcionn in áirde do thúmadar síos go tóin puill de gas. Tháinig mórtas an Domhain ar an ngiarrfiad nuair a chonaic sé cad a dheineadar go mór-mhór nuair is gur le h-eagla roimis féin a deineadar é.
    “Seadh buidheachas le Dia” arsa seisean “Tá aon dream amháin ar an saoghal fós go bhfuil eagla ortha rómham is mór an sásamh aigne dom é. Is dóigh liom go mbainfead snap eile as an saoghal mar b’fhéidir dá olcas é mo chás bhfuil daoine eile níosa measa ná mé, is d’iompuig sé ar a sháil is do bhailig leis a bhaile.
    Bean Uí Shéaghdha (ná maireann)
    Cill A’ Préacháin