School: Mionlach (roll number 8800)

Mionlach, Co. Galway
Riocard Ó Tighearnaigh

1. (continued from previous page)
    8. Dá mbheadh gearradh reasúnta mór ort agus bráth ag teacht ann, se’n léis ata ann, rud beag imhe a chuir ar an áit a bheadh sé gearradh agus ar mada é a leighead.
    9. Dhá mbeadh méir tinn agad agus í a mbéadh go dóna sé’n léis a bhíos ag na sean ndaoine an páidrin a thuis le dó méir.
    10. Dá mbead cois capall no cois duine tinn agus é gearraidh go ar mór se’n léis a bíos ag na sean daoine é a nighead le juas, Fluid.
    11. Dhá ndhóighaidh thú se’n léis atá ann gráinne beag saoidí a chuir ar an n-áit a raibh tú dóighthe.
    12. Dá mbeadh rian i do gruim salann a theitead agus é a chur isteach leis.
    13. Dá mbeada ag cuir i [caithead] amach craiceann giorraig [girrfiaidh] a fhághail, é a bhruigh agus
    Aine Ní h-Eidhile