School: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. Galway
Mícheál Ó Nualláin

1. (continued from previous page)
    ann. Bhí sé ag siubhal go ndeacha sé go dtí teach a raibh sean-bean. agus d'fiarr sé loistín na h-oidhche uirthe. Debhairt [!] sé nach raibh aon áit aice de dfógnach gaisce mar é. Dubhairt sé go raibh sé sáthach maith aige Dubhairt sí leis an beithidheach a ceangal d'en doras agus theacht isteach. Fuair sí a shuipéar dhó agus chuaidh sé a chodhladh. Nuair a bhí sé piosa na chodhladh daithrigh sé na trí gháire ba bhuadh dhá daithrigh sé ariamh Dfiarr sé dí cé'n sórt gáiridhe iad sin. Crádh ort a dhuine dhona ghránda. Nach bhfuil fhios agad gurbh bin iad na trí fathaigh a bhéas ag troid le Mac Riogh Foithín amháireach. - má marbhuighean sé iad is leis inghín Ríogh na Gréige. gan buille gan urchar. Deirigh Donn O' Dubhthaigh ar maidin agus fuair a bhricfeasta. Chuaidh sé go dtí an áit a raibh na fathaigh lé thiagacht amach. Bhí inghín Ríogh na Gréige annsin agus Mach Riogh Fóithín ag cainnt leithe. Chuaidh an fear eile i bfholach nuair
    AT0531: Ferdinand the True and Ferdinand the False