School: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. Galway
Mícheál Ó Nualláin

1. (continued from previous page)
    mílte puint ag iarraidh é féin a leigheas acht ní raibh aon mhaith ann. Sa deireadh tháinig sean Dochtúr thárt ag breathnughadh ar an rí. Dubhairt an doctúr leis nach raibh aon leigheas le fághail aige mara a bhfuidheadh sé braon d'uisge a bhí ins an tobar a bhí ins an domhan thoir. Ann sin ní raibh fhios aige cé'n chaoi a gcuireadh sé duine go an domhan thoir. Lá amháin ghlaoidh sé ar a thriúr mach go dtí a leabhadh. Annsion ghlaoidh sé ar art an mac ba shine. "Annsoin glao d'fhiafruigh sé dhó a ndéanfadh sé an rud a déarfadh sé leis. Déanfad ar seisean agus fáilte. Annsoin d'fhiafraighe sé do'n dara mac a ndéanfhadh sé an rud a déarfhadh sé leas. Déanfad ar seisean agus fáilte. Annsion ghlaoidh sé ar an tríomhadh mac agus d'fhíafruigh sé dhó an sgéal céadhna. Dhéanfad ar seisean agus fáilte. Cé'a fáth ar siad san? Caithfidh síbh a dhul go dtí tobair dheireadh an domhain agus buidéal uisge a thabhairt agam
    AT0550: Search for the Golden Bird
    Seán Ó Flaithbheartaigh