School: Tír an Fhiaidh

Tír an Fhia, Co. Galway
An tSr Máire

1. Bhí feilméara in Éirinn fadó agus ní raibh aige ach aon mhac amháin. Ní bhfuigheadh an t-athair aon shasamh ann go gcuirfeadh sé le céird an mac seo. Thug sé an mac isteach san mbaile mór an lá dar gcionn go bhfuigheadh sé é chur le céird. Sé an chéad duine a casadh leis ná gabha na gCléas. Shocruigh sé leis go ceann bliadhna agus bhain sé gealladh de'n ghabha é tabhairt ar ais faoi cheann bliadhna. Thug an gabha leis mac an fheilméara agus chuaidh an feilméara fhéin abhaile. Faoi cheann bliadhna thug sé an mac ar ais aige. Bhí dhá fhear déag agus an
    AT0325: The Magician and his Pupil
    Séamus Ó Conghaile