School: Ros Muc

Ros Muc, Co. Galway
Stiofán Ó hOisín

1. (continued from previous page)
    a dhul isteach sa seomra ach bhí an bheirt eile ar buille léithe nó go ndeacha sí isteach. Shuidh sí san gcathaoir agus sé an impidhe a d'fhiarr sí Mada na Coille Glaise a teacht dhá h-iarraidh le pósadh agus é dhá fhágháilt. Tháinic an rí abhaile tráthnóna ach níor chuimhnigh sé ar thada. Maidin lá ar na bháireach tháinic mac Ríogh an Domhain Thoir ag iarraidh an inghean ba shine le pósadh agus fuair agus pósadh iad agus bhí bainis seacht n-oidhche agus seacht lá aca agus d'imthigheadar abhaile don Domhain Thoir. Lá ina dhiaidh tháinic mac Ríogh an Domhain Thiar ag iarraidh an darna inghean le posadh agus fuair. Pósadh iad agus bhí bainis seacht n-oidhche agus seacht lá aca freisin. Cúpla lá ina dhiaidh sin tháinic mada ruaidh na coille glaise agus searbhóntaí leis. Sheas sé ag an ngeata agus tháinic an rí amach go dtí iad agus d'fhiafruigh
    AT0425: The Search for the Lost Husband
    Seán Ó Conaire