School: Camus (roll number 11290)

Camas, Co. Galway
Pádraig S. Ó Conchobhair

1. (continued from previous page)
    as an mbarraille. Thóig an t-amadán an corca as an mbarraille eile agus bhí sé dhá chur ó bharraile go dtí an ceann eile go raibh an poitín imthighte ar fud an urláir. Annsin thosuigh sé ag triomughadh an urláir le plúr.
    Nuair a bhí an t-urlár triomhuighthe bhí an plúr fliucaighthe. Thosuigh sé ag caitheamh an phlúir amach. Chuimhnigh sé annsin go bhfliuchfadh an bhean a chosai ag dhul isteach.
    "Déanfaidh mise bóthar le n-aghaidh", ar seisean. Thug sé leis na cácaí agus rinne sé bóithrín ó'n doras go dtí an teine. Nuair a tháinig a mháthair agus an bhean óg chonnaic sí an chaoi a bhí ar an teach.
    Shíl an bhean óg gur len a gcuid saidhbhris a bhí an chaoi sin ar an teach. Chaith an mháthair amach iad agus chuaidh sí ag tógáil na féola. Céard a leagfadh sí ag an mbean óg acht an gadhar. Ar an nóiméad rith an bhean óg is ní fhaca siad amharc uirthi uaidh sin amach.
    Nóirín, Bean Uí Mháille
    Camas Uachtair, Co. Galway