School: Cromghlinn (B) (roll number 12606)

Crumlin, Co. Galway
Seán Ó Donnchadha

Má fheictear dhá chearc ag troid, is comhartha é go bhfuil stroinséara ag teacht chun an tígh.
    Fiche cúig lachain atá againn sa mbaile. Bíonn síád ar fud na páirceanaíbh gach lá. Tugann muid isteach íád san oídhce. Ní fhágann mórán le n-ithe ach beile amháin ar maidin. Do bheirteann síád uibheacha breághtha móra gorma. Glaoidhtear na lachain le "faoíth, faoít, faoít,"
    Ceithre géana déag atá againn sa mbaile. Bíonn síád amuigh ins na pairceannaibh gach lá acht cuireann muid isteach sa mbothán san oidhce íad, mar tá go leór sionnaígh thart san áit seo. Tá sé ráidhte go bhfuil níos mó ná caogadh sionnaígh thíos i mBéal-Atha Glúinín.
    "Beadaighe beadaíghe" a deireann muid núair a bhíonns bíadh réidh againn dhóib. Is maith leó poiríní fhúar, fataí bruithte coirce agus cabáiste.
    Micheál C. de Búrca
    Crumlin, Co. Galway