School: Loch Eidhneach (roll number 16007)

Loch Eidhneach, Co. Galway
Bríd M. Ní Chonaill

1. (continued from previous page)
    tháiniceadar abhaile trom tuirseach agus dith siad a shuipéar nuair a bhí an suipéar ithte ag an sean fhear, chuaidh sé ar a ghluainead go ndearach sé an Paidrín Páirteach agus sin é an tam a chuimhnigh sé go raibh a phaidrín fágtha ina dhiaidh san ngarrdha aige. Dubhairt sé leis an mac is sine dhul in a choinne. Té ina choinne thú fhéin tá mise sáthach tuirseach i gcaitheamh an lae thar is a bheith ag dul i gcoinne do phaidrín. Dubhairt sé leis an dara mac dhul ina choinne acht bhí an leithsgéal céadna ag an dara mac. Dubhairt sé leis an tríomhadh mac, is fearr duitse dul in choinne ni caithfeadh mé féin dul ann. Rachaidh ars an tríomhadh mac, agus d' imthigh sé leis. Treasna an abhainn go dtáinic sé go dtí an áit a raibh an paidrín leagtha. rug sé ar agus chuir
    Brígíd Ní Standúin