School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. (continued from previous page)
    Bhí Leitrim na shaighdiúr mhaith agus ba gnathach leis Revolver a bhéith astoigh i mbaige achán áit a rachadh sé. An lá seo bhí daoine na luighe roimhe lé é a sgaoileadh agus an chead urchur a sgaoileadh leis thug seisean iarraidh ar an baige fa choinne an Revolver agus goidé rinne sé ach an baige a fhágail na dhiaidh ar an tábla sa bhaile. Annsin nuair a thug sé iarraidh teicheadh bí an beathach bacach agus cha rabh sé abalta teicheadh agus marbhadh Leitrim.
    An bhliadhain sin tamall sul ar marbhadh é dubhairt sé go gcuirfeadh seisean féar a fág ar na carraigeacha achán áit a rabh na Gaedhil beo agus go bfághfadh sé na Gaedhil comh gan leis na h-Iolair.
    Maighréad Ní Fhríghil
    Gort na Trá, Co. Donegal