School: Gortnabrade (roll number 15706)

Gort na Brád, Co. Donegal
Tadhg Mac Pháidín

1. (continued from previous page)
    Dóigheann na daoine na cnóannaí ag deánamh lamamhain. Tig oidhche na marbh an dara oidhche agus chréid na daoine roime seo go bhfuair na mairbh na bhaile an oidhche seo. Scuab siad an turlár agus chuir siad teine mhór agus deirigheadh an teaghlach agus deireadh siad an paidrín ar son na marbh.
    Máirt Inide. Seo an lá roimhe an Chorgas agus cailín ar bith nach raibh pósta roimhe an lá seo chuaidh a ceann sa phota. Mharbh siad coileach an lá sin agus chuir siad a cheann sa phota le na gceann fhéin a shábhail. Dómhnach na Cogarnaigh thainig roimhe an Mháirt seo agus Dómhnach an Smuit an Dómhnach na dhiaidh.
    Deir daoiné an rhann seo nuair
    Úna Ní Dhochartaigh