School: Doire Chasáin (roll number 15239)

Doire Chasáin, Co. Donegal
Tomás Mac Fhionghaile

1. (continued from previous page)
    chur thart fríd an cheonntair le earraidhe beaga le iad a dhíol i ngach teach fa’n áit. Ní itheadh na daoine a bhí ann i bhfad o shoin oiread bidh a’s itheann na daoine atá ann ins an am i lathair.
    D’Eireochadh siad ar mhaidín agus rachadh siad amach a d’obair gan greim a ithe agus d’fhanochadh siad amuigh go mbéadh am dinnéara ann agus gan greim a ithe agus bhfheidir ag am dinneára nach mbhíodh acht teallachán ar leic na teineadh sa na gcoinne. Gnidheadh siad i bhfad nios mó oibre na ghnidheamh na daoine atá ann anois, agus ní itheadh siad acht dha bheíle bidh gach lá. Ní bhéodh na daoine coirghiste comh maith leis na daoine atá ann anois.
        1. trade
    Gráinne Ní Ghallchobhair