School: Doire Chasáin (roll number 15239)

Doire Chasáin, Co. Donegal
Tomás Mac Fhionghaile

1. (continued from previous page)
    uisge agus clár agus mheasgadh siad an t-uisge a's an mhin choirce go dtí go raibh an measgadh ag greamadh de'n chlár. Annsin géibheodh siad sgian agus ghearradh siad an measgadh in a ghíotaí beaga. Annsin ghéibheodh siad rud cruinn, déanta de stáin, chuireadh siad an mhin choirce in a luighe ar an stáin, agus chuireadh siad ar an teinadh é le goil, agus nuair a bheadh dath donn ar an mhin choirce, thógadh siad é agus annsin bheadh sé réidh le n-ithe.
    San am sin ní chuireadh siad siucra, nó bainne, nó im ar an mhin choirce, mar a chuireann na daoine san am i lathair. Fosta bhí na daoine san t-sean am níos follaine agus níos láidire ná na daoine san am i lathair. Fosta ní rabh fiacla lobhtha ar bith ag na sean daoine mar tá ag na
    1. products
    Cathal Ó Gallchobhair