School: An Mhaol Rua (Mulray) (roll number 13638)

Duibhleann Riach, Co. Donegal
Séamus Ó Gallcobhair

1. (continued from previous page)
    i bhFanaid le theacht trasna na Maoile Ruadh go dtí an taobh seo. Ní rabh acu ach bád an bheag agus ceol uirthí. Mac Claffartaigh agus Ó Dochartaigh na h-ainmneacha a rabh ortha. Nuair a bhí siad ag dul thart ag Diubhlum Mórthionntuigh an bád agus thuit an bheirt san uisge. Bhí Mac Claffartaigh abalta snámh agus bhuail sé amach an cladaigh. Bhí Ó Dochartaigh i ngeibhinn amuigh san fhairrge agus phill an duine bocht le cuidiughadh a thabhairt dó. Báthadh an bheirt acu. Ní rabh duine ar bith ag feiceal orthu acht fuarthas lorgacha an Claffartaigh ins an Dobhair ag teacht isteach agus ag dul amach arís.
    Eibhlin Ní Dhubhthaigh
    Carraig Airt, Co. Donegal