School: Móin na Míne, Dúngarbhán (roll number 15658)

Móin na mBian, Co. Waterford
Máiréad Ní Chúndúin

1. (continued from previous page)
    chonnacadar taoide ag teacht isteach cun iad do sgiobadh léi. Do chaitheadar uatha na h-úirlisí agus do dhúnadar a súilí. Nuair d'oscaladar a súilí bhí an taoide imighthe.
    Cuadar cun na h-úirlisí do thógaint acht má chuadar níor éirigh leo mar bhí na h-úirlisí ceangailte don talamh. Bhí eagle ortha agus do chuadar abhaile.
    Nuair thánadar thar n-ais an tarna oidhche bhí an áit dúnta agus an sgeach ag fás ann arís agus do fuaradar na h-uirlisí ar an áit nar dfhágadar iad. Níor dheineadar aon iarracht an oidhche sin cun é d'fhaghailt mar bhí eagle an domhain orhta mar na shuidhe féin sgeich bhí fear agus culaith bán air.
    Chuadar abhaile go brónach agus d'inniseadar an sgéal do gach éinne sa bhaile. Dubhairt na daoine gurbh iad na Draoithe a chur an t-ór i bhfolach cun é abheith acu nuair a gheibhidís bás agus gur chuireadarfear ann leis cun aire a thabhairt don ciste.
    Eibhlín Ní Shlatra
    Tomás Ó Riain