School: Beannchor Iorrais (roll number 13684)

Bangor, Co. Mayo
Mícheál Mac Énrí

1. Bhí beirt fhear i ngrádh le cailín tráth. Thaithnigh duine aca ní b'fearr léithe ná an duine eile. Gheall an duine a thaithnigh léithe go dtiocfadh sé le na pósadh Dia Domhnaigh acht ní raibh sí cinnte de. Tháinic an fear eile ghá h-iarraidh ar an Luan roimhe sin. Níor mhaith léithe a eiteach ar eagla nach dtiocfadh an fear ar mhaith léithe, agus mheas sí dhul 'un bladair leis le n-a choinneál go bhfeiceadh sí an dtiocfadh a céad grádh agus mara dtigeadh seisean ar an Domhnach mar bhí geallta aige phósfadh sí an fear eile. Labhair sí leis mar seo le n-a choinneál.
    "Fan indiu is ná h-imthigh amarach.
    Bíonn an Cheadaoin cor,