Scoil: Mín na gCroise

Mín na Croise, Co. Dhún na nGall
Máire Nic Amhghaidh

1. Paidir Orainn Sgaibil.
    In ainm an Athar a fuair a bhuaidh agus a mhic a d’fhulaing pian. Spiorad Naomh do mo neartughadh. A Mhaighdeán Mhuire go rabh tú liom ar mo thriall. gCluinse mise locht na sgaibil. Ná deán fáillighe i mo chás, na mairg a bhíos gan charaid agus é i na luighe ar leabaidh bháis. Duine bocht gan chéill ná déan bréag le Muire, ná ith feóil Céadaoine agus ná éagcaoin do thinneas Ísligh do’n chléir agus do na cúig feilte Muire. Glac camaoineach dílse dé agus béidh tú ar féasta ag crois na n-aingeal. Bhí Muire agus a mhac ag siubhal amuigh lá. Thárluigh ortha a phearsa do dhuine beann[]? Mar bhí Símon as a ród. Shín sé dó as a deis láimh sgaibil breágh na mbrainse ór. Níl a dhuine caithim mo chulaith nó éideadh mar cóir nach mbeidh seal agam ar anam ins an glór. Maighdeán soillsuighadh agus cathair na glóire na leatsa gnídhimse mo chasaid maith agus tráthnóna mo shabhaíl ar a pheacaidh ag mo chur ar an eólas go pobal na h-Athara
    Síle Nic Suibhne
    Loch Sálta, Co. Dhún na nGall