Scoil: Mín an Tóiteáin

Mín an Tóiteáin, Co. Dhún na nGall
Conall Mac Cuinneagáin

Ar an leathanach seo

1. Ám Ámhain bhí dhá fhear ann Séamus Sínnín agus Séarlás a Chasas agus bhí cruith ar achan fhear acha. Lá ámhain chuaidh Searlás a Chasas amach a baint fánán bháin agus d’imthigh sé go dtí bínn agus thoisigh sé a bhaint. Mhothuigh sé céol astoigh sa bhinn agus tháinig na daoine beaga amach agus fidéal leobhtha agus thoisigh siad a céol.
    Dia Luain, Dia Mairt, Dia luain Dia Mairt, Dia luain Dia Mairt, agus Dia Ceadoine, agus thoisigh an fear ag céol annsin.
    Dia Luain Dia Máirt, Dia Luain Dia Mairt, Dia Luain Dia Máirt, Dia Ceadaoine agus Diardaoin thúg siad isteach é agus bhain siad an chruith dó d’ímthigh sé abhaile agus é iongantach díreach. D’innis sé dé Séamús Shínín caidé tharla agus chuaidh seisean go dtí an áit seo fosta tháinig na daoine béaga amach agus bhí siad ag ceol.
    Dia Luain Dia Mairt, Dia Luain Dia Mairt, Dia Luain Dia Mairt, agus Dia Ceadoine, agus thoisigh an fear ag céol annsin, Dia Luain Dia Mairt, Dia aluain Dia Mairt, Dia Luain Dia Mairt, Dia Ceadaoine, Diardaoin, Dia h-Aoine, agus Dia Sathárn agus thug na daoine beaga isteach é agus
    AT0503: The Gifts of the Little People
    Brighid Ní Dhochartaigh