School: Sgoil Naoimh Conaill, Na Gleanntaí (roll number 15467)

Na Gleannta, Co. Dhún na nGall
Cathal Mac Duibhir
The Schools’ Collection, Volume 1051B, Page 26_007

The Schools’ Collection, Volume 1051B, Page 26_007

1. (continued from previous page)
    bréagh. Annsín chónnaich sé gó rabh sé í méasgh slúag mór daóine úiligh gleastá í g-cotaí déirg. Arsá’n ceannporth dó Manús “cáide an aith á bhfúil dúil agat dúl ann”. “Bá máith líom an Fhráinnc á bháint amhach” arsá Manús. Ar an bómhaite seó bhí síad ag mhárcúidheact ar - cós – an – aired tár an tír. Núair á shróic síad an fáirrghe chúaidh ná g-caiple taráis már bhéadh síad ar an talámh. Sróic síad an Fhráinnc ‘sán déireadh, agús chúaidh síad gó dtí an Páríus. Dubáirt an chéannport dá m-bheadh aón rúd á dhíth ag Manús gó d-tígh leis an rud sín á
    Seorsamh Mac Aoidh