Scoil: Sgoil Naoimh Conaill, Na Gleanntaí (uimhir rolla 15467)

Na Gleannta, Co. Dhún na nGall
Cathal Mac Duibhir
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 1051B, Leathanach 08_005

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 1051B, Leathanach 08_005

Ar an leathanach seo

1. Tá mórán ainmhidhthe alltá ín mo cheanntár féin, agús sé an madadh ruadh an ceann is mo, agus an céann is glíce. Tigheann sé síos ins an oidhche go dtí toigh an fhéirmeorá, agús ís fíor annamh a theidheann sé ‘na ‘bhaile gán chéarc, no lachan, no gé, a bheith léis ar a gréim. Aón uár amháin bhí madhadh ruadh ‘na shuidhe suás ar teach na gcearc agús brís cheann an tóighthe agús tuít sé síos. Chualadh sé carmán féar an toighthe ag teacht ar máidín. Luighe sé siós agús nuaír a tháinig an feár isteach smaointigh sé go rabh an madadh ruadh
    Míchael Mac Craith
    Mín an Cholbha, Co. Dhún na nGall