Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 21_012

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 21_012

Aiste
    An Droch saoghal.
    I deirrad 1848 tuit an meat dubh ar na prataí sul a raibh siad abiadh ,Fuar Domnall O Cponaill bás nuair a bhí an droch -saoghal .Dhfásann an coirce an cruithneact agus an eorna go maith ach béigín dóibh í dhíol chun an chíos a thabhairt don Tighearna,
  2. Aisti
    Mo ceanntar féin.
    Tá morán daoine i a na gcomnuidhe in mo ceanntar fein. Bhí níos mó daoine ann fadó .Bhí alán daoine ann fadó aca .Tá alán aca marb anois.Tá mé im chomnuide í Conntae an Chlair i paróiste GCarn i barúin Burnagus i Croughville.Tá níos mó cinn tuige na slinne in mo pharóiste.
    Crughwill, Co. an Chláir
    Máirín Ní Breathnach