School: Carron / Carthan (roll number 7573)

An Carn, Co. an Chláir
The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 19_022

The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 19_022

Béaloideas
    Ar Na Cárn.
    Cathair Comáin:- Tá Cathair Comáin suidthe mile no mar sin o mo thigcathair mhor iseadh e Taobh amuigh d'en cathair tá fala ana mor a sé no a seacht troighte ar aoirde .Cupla bliadain o soin thainig sé no seacht daoine as Ameiica agus thosnuig siad ag obair iCathair Comáin.Fuiar siad alán cnáibhe ann chuir siad iad go léir go Baile Átha Cliath.Bhí na daoine atá ina gcomnuidhe ins an áith seo ag obair ann go ceann cupla mhí no mar sin.
    Tá an Cathair Comáin suiddte i "Gleann Crann".Tá an t-ainm sin air mar tá sé cluiduighthe le crainnte .
    Tá Cathair i Meggah
    Brighid Ní hEidinn