Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 18_025

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 18_025

ag an cat fiadhain ins an aoinean a bhíonn af fás amach as as na carraigreacha móra i dtor no í sgeich iseadh a bhíonn an pluais ag an easóg agus deineann an ioraidh ruadg a phluais ag easóg agus deineann an iarraidh ruadh a phluais suas í gcran.
  2. Mo Ceanntar Féin :- Tá mé im comnuidhe i baile Caisleán paróiste Carn ,barúntacht burren ,agus Conndae an Chláir.'Se an fath ar a dtugtar baile Caisleán ar na ,mar go bhfuil caisleán gairid don áit.Tá sé ar an taobh teas den barúntacht .Teach cinn slinne ata againn sa bhaile acht ni mar sin a bhí sé í gcomnuidhe .Suas le caogadh bliadhain óshin be tuighe a bhí ó's a gcionn.
    Ta aon cabhal í feirm mo athair agus fádó bhí fear dárbh ainm dó LÚsas ina comhnuidhe ann bliadhain ó shoin briseadh fallaí an cabhal agus nil sé le féiscint in aon cor anois .
    Caisleán Boirne, Co. an Chláir
    Siobhán Ní Lochlainn