School: Carron / Carthan (roll number 7573)

An Carn, Co. an Chláir

1. (no title) (continued)

Cúpla bliadhain ó shoin bíi fear dárbh ainm dhó doctúir.

ar a croch sí daoine agus anois cídtear sprideanna de daoine agus cídtear solas san áit freisin .
    Na Fir Laidir.
    Ta fear ina chómhnuidhe í Antuighe agus Pádruig Ó Scanlon a ainm.Nuair a bhí sé ina fhear óg bhí sé ábalta gaisgí móra do dhéanamh.Lá amháin do chuaidh sé go dtí an baile mór cun mála plúir do cheannach .bhí capall agus cárr aige agus bhí "creel"ins an cárr.Do thóg Pádruig an mála plúir idir a fhiachalaibh agus do chuir sé é isteach ins an creel gan lámh na aon rud do cur air .Is dóich liom go bhfuil an sgéal seo fíor agus deir mo athar liom go bhfuil an sgéal fíor .Tá an fear ina comnuidhe go foill agus tá sé ana aosta.
    Siobhán Ní Lochlainn
    Caisleán Boirne, Co. an Chláir