Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 08_012

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 08_012

Seanchas i dtaobh na hAimsire
    Nuair a bhíonn aon mhadra agíthe féir ,tá droch aimsear ag teacht.Nuair a bhíonn an chat cois teine ,tá droch aimsear ag teacht.Nuair a bhíonn spideóg taobh amuigh de'n doras ,tá sneachta ag teacht.Nuair a bhíonn alán beithigh i sluagh amháin ,ta droch aimsear ag teacht.Nuair a bhíonnan gaoth ag teacht ón taobh thuaidh ,tá sneachta agteacht.Nuair iompuighenaa asal a drom don falla ,tá droch aimsear ag teacht.
    Pádruig Ó Níalláin
    Moheramoylan, Co. an Chláir
  2. An Droch Shaoghal.
    Bhí na daoine ag fágháil báis leis an ochras i gCarn san am sin .Ar dtuais thainig an meath dubh ar na prátaí agus ní raibh aon prátaí ag