School: Carron / Carthan (roll number 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Micheál Ó Muirthille
The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 06_038

The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 06_038

Bréagáin agus Caitheamh Aimsire.
    Ní deineann na páistí tímceall na h-áite seo mórán breagáin.Bíonn an cailíní óga ag fúgháil cun rudaí a dhéanamh dóibh féin.,mar, éadach le haghaidh báboganó rudaí eile mar sin.Deineann na beuachaillí chliabhain chun breith ar an lon-dubh agus an smólach ,agus deineann siad lúbaí cun breith ar choiníní.Deineann siad báid aaaaagus rudaí eile as páipeir chómh maith.
    Peadar Ó Lochlainn
    An Tearmann, Co. an Chláir
  2. Lucht Siúil
    Bíonn alan tincéirí ag gabháil tímcheall na h-áite ar feadh an t-Samhraidh. Bíonn capaill ag cidi aca agus bíonn asail ag daoine eile dóibh .'Siad na h-ainmneacha atá ortha ná :-Casey ,Doyle mac Cárthaigh ,Delaneys ,Fury agus Donovan .Bíonn rudaí dhá ndíol mar :-Pictiúirí ,cupáin,
  3. Lucht Siúil
  4. Lucht Siúil