Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 06_026

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 06_026

Laethanta tráthúla agus mí thráthúla.
    Dia h-Aoine is mo a thosnuigheann daoine ar obair arbith a dhéanamh ,mar :- cur na prátaí ,baint na móna,baint an fhéir agus obair mar sin.Is mí -adhmrach an rud pósadh Dia Céadaoin agus ni thosnuigheann aoinne ar obair ar bith nó ní críocnuigheann siad é Dia SatharnNí iompuigheann daoine roth in aon cor lá 'le Naoimh Máirtín (11adh la Samhna)agus marbuightear rud éigin as gach tigh an la san in onóir do Naoimh Mháirtín .Ní thosnuigheann aoinne ar obair ar bith Dia Máirt agus sé Dia h-Aoine is mó a théigheann daoiní ar thurais.
    Peadar Ó Lochlainn
    An Tearmann, Co. an Chláir