Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 06_007

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 06_007

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    7 corcán aici agus nac raibh a chorcán ag teastáil uaithi.Tháinig sí isteach annsan ,ach bhí an corcán briste le neart an theasa agus b'eigin di dul ar lorg corcán arís.
  2. Bhí beirt fhear ag obair le chéile i ngáirdin uair agus chonnaic ceann aca fearthainn ag teacht."Ó Feach ,a Concubhair "ar seiseann "tá an fearthainn ag teacht "D'fhéach Concúbhar air .Ní Dóigh liom go bhfuil aon maitheas í bheith ag iaraidh é a stadadh "ar seiseann.
    M'athair a d'innis na sgéalta sin dom chómh maith agus is fíor iad.is cuimhin leis an uair a tharla siad.
    Peadar Ó Lochlainn
    An Tearmann, Co. an Chláir