Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 04_022

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 04_022

Luibheanna
    Siad na Luibheannaa deineadh an diobháil is mó san ceanntar seoná :-Crúb Preacháin ,tugtar an ainm sin ait mar tá sé cosmhail le Crúb Preacháin.
    Praiseach bhuidhe deineann sé dioghbháil don coirce agus don cruithneacht .Neanntóg ,Fasann na Neantóga ináiteaca Foscadhtha .Má itheann tú iad trí uaire san tEarrach ní gheóbhaidh tú tinneas ar feadh na bliadhna .Feocadán ,fasann na feocadán í talamh ana mhaith .Tugann na daoine neantóga mar biadh dos na turkey.Tá luibh eile ann Athair Talmhain .Is leigeaas maith e mar dathaca e
      1. cleachtas an leighis
    Seán Ó Lochlainn