School: Carron / Carthan (roll number 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Micheál Ó Muirthille
The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 03_015

The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 03_015

Cluichí.
    Bíonn a lán sórt cluichíann mar atá :Bíonn alán daoine ag imirth peille agus is cluiche ana dheas é .Bíonn liathróid mór leathar ins an cluiche sin Leis na cosaibh a bhuailthear é.Gach Domhnach do bhiodh alán daoine ag imhirth peille.Cluichí eile is eadh an iomanuideacht .Bíonn alán daoine ag iomanuideacht gach Domhnach agus is beagh cluiche is fearr na é.Imirthear an cluiche sin le camán i láimh gach dhuine den lucht imheartha agus iadh ag bualadh liathróid beighe leathair síos agus suas an .Cluiche eile is eadh liathróid láimhe .Liathróid beagh rubéir a bhíonn ag lucht imheartha
    Seán Ó Loingsigh
    Teeskagh, Co. an Chláir