Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 03_006

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 03_006

Na Scoileanna a bhí ann Fadó.
    Fadó ní bhiodh aon scoileanna ag na daoine acht an áit in a bhfuil alán scolaire ann taghann an maighisthir ann agus bíonn sé ag foghlaim ann.Timceall 90 blian ó shoin bhíodh sean séipéal i gCarn ar an dtaobh theas den séipeal a tá ann anois agus do bhíodh fear darb ainm "Finn"ag foghlaim ann ac ní bhíodh aon gaedhil ag foghluim acht bearla agus do bhíodh alán scoláire ag dul ann ,agus ins an séipeal seo taghann na daoine ann gach Domhnach cun an Aifreann.Ní bhiodh scoil ag na daoine gach la an uair sin ach an la in a bhfuil alán scoláire ann taghann an maighisthir ann agus bíonn sé ag foghluim ann ar feadh trí no ceathair uaire.
        1. foirgnimh
    Seán Ó Loingsigh