Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 02_003

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 02_003

1. (gan teideal) (ar lean)

(ar lean ón leathanach roimhe)
    go dtí an dochtúir ages dubhairt an dochtúir go dtí an fear dul abhaile agus cuir piosa (agus) feoil go dtí a béal agus an cat do cuir isteach sa seomra san oidhce sin. San oidhce sin do bhí an fear ina codhladh agus tháinig an luc go dtí an feoil agus rith an cath indhiaidh an luc agus rith sí isteach i mhúineal an fear. An lá sin tháinig an dochtúir go dtí an fear agus dfiafruig sé an raibh biseach air agus dubhairt sé go raibh sé i bhfad níos measa.

Tá alán pairce ineacadh mo bhaile féin ina bhfuil ainm ortha.

Tá alán pairce ineacadh mo bhaile féin ina bhfuil ainm ortha. Tá pairce againn dar a ainm do na "An Gleann" mar