Scoil: Shrule (uimhir rolla 7795/7796)

Sruthair, Co. na Gaillimhe
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0038C, Leathanach 08_015

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0038C, Leathanach 08_015

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    leis gan a bheith ag sgreadaoil. Chuaidh an sagart isteach i dteach agus d'iarr sé ó bhean an tighe an leigfeadh sí isteach iad ar feadh na h-oidhche. dubhairt sí leis go raibh clann mhó aici agus ní raibh neart spéise aici d'on bheith aca. Dubhairt an sagart léithí an fear a chur amuigh ins an sgioból agus an eochair a chur ar an doras. Ní dheachaidh an sagart in aon áit ar feadh na h-oudhche acht ag léigheamh as leabhar paidrín. Nuair a tháinig an mhaidin dubhairt an sagart léithí doras an sgiobóil a fhosgailt agus an fear a leigint amach. Fuair sí an eochar agus d'fhosgail sí an doras. Nuair a d'fhéach sí isteach ní raibh ann acht cnámha an fhir. Tháinig sí isteach agus dubhairt sí leis an sagart "c'é'n sort fear é sin a
    Seaghán Ó Gabháin
    Cluain Beannáin, Co. Mhaigh Eo