Scoil: Shrule (uimhir rolla 7795/7796)

Sruthair, Co. na Gaillimhe
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0038C, Leathanach 02_043

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0038C, Leathanach 02_043

Ar an leathanach seo

1. Tá rathanna i gceanntar na sgoile seo. Ta ceann amháin i Rath na Linn. Tá ceann i gCill, tá ceann i mBóthar na Macha agus tá ceann eile i Mocthalaigidhe. Tugtar Rath na Linn ar an gceann atá i Rath Linn agus tugtar lios na nÉaglac ar an gceann i Mocthalaigidhe. Tugtar Rath na Sidhe ar an gceann i mBóthar na Macha agus tugtar lios na Moch aer an gceann i gCill. Ta síad i radharc a cheile.
    Ta síad ar fad cruinn. Tá cliadhe thart orra. Ta poll mar doras ins an gceann i gCill. Deirteat go nbearna na danair iad. Bhí rathanna i
    Seaghán Ó Teadair
    Seaghán Ó Teadair