School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mhaigh Eo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 16_049

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 16_049

1. (continued from previous page)
    an cluic seo Seasam line buacilí in-eis a ceile agus an duine as smiud a dul suas go dtí an baner innsim tobairtad duine buile ar a cluis dó thochadh se thart biod se ag fairi orra innsin mbeas aige ce buail e caiteam se dul suas arias t go dtí an barn agus mo bmeas aige caitheam an duine sin a dul suas ag seasam ann agus an rud ceana a deanamh istig a imríghteor an cluice sin.
    Ag cuir thart an cruipe , seo e a caoi a imrigte or a cluice sin. Suideadh go leor buacillí seo in line agus an duine a raibh an cruipe aige thosuigh se ag dul thart agus ag cuir a dhurn istig i lamh gac duine acu ag raid na h-ainist ce aige a bfuil an cruipe tobairt se go duine eigin. agus faoirte se go gac duine ce h-aige a bfuil an cruipe an meid nac bfuil acu buile an duine iad agus an meid a bfuaileas acu ni buileadar é agus an duine a thug se an cruipe dó cuirfhad an duine sin thart