Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 20_016

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 20_016

Ar an leathanach seo

1. Bhíodh cuid des na tighthe déanta de fóid agus cuid eile deanta de clocha agus de muirtéal san am fadó. Bhíodh giumhaise, scrachaí agus luachar mar cheann ar na tighthe fadó. Geobhfadh siad an luachar shuas ar an chnoc. Gearradis an luachar le carán agus tabaradís é anuas ar a mdruim. Bhíodh dhá leabaid sa cistineach. Bhíodh ceann ag taobh an teach agus an leabaidh eile ag binn an tighe. Ní raibh ainmneacha ar bith ar na eabacha a bhí sa chistineach. Bhíodh fear an tighe agus a bhean in a gcodladh i gceann des na leabacha agus paisti sa ceann eile.
        1. foirgnimh
    Tomas Ó Ceamarcaigh