Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 17_060

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 17_060

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    gheibhtear ortha nightear agus triomhnuigheann síad é. Annsin déanann síad féin an snáth. Caiteann na daoine éadaigh spéiséalta ar abhar éigin. Nuair a bhíonn na páistí ag glacadh cuimaoineach an chéadh uair bíonn éadaigh bana ortha. Nuair a bíonn na daoine dul ag pósadh caitheann na mná éadaigh cineál gorm agus caitheann na fir cuiltreacha cinéal dubh. Má bhíonn duine ar bith caillte as teachy caitheann na mná éadaigh dubha. Deanann cuid de's na mna lein teacha agus ceannuigheann cuid eile aca ins-a na siopaí. Bíonn eadach maith tonnta