Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 16_077

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 16_077

Ar an leathanach seo

1. Chuala me na sean daoine ag rádh go raibh lonh ag teaht aníos agus bhuail sí i gcoinne caoraig agus brideadh i agus báiteadh cuid de's na daoine agus tugadh carraig na luinge ar an charraig. Tháinigh cuid de's na daoine anuas go dtí an cladach agus chuaidh na fir amach go dtí an long agus thug síad na daoine nar báiteadh thug na fir isteach iad go dtí a dtigtibh agus thug síád biadh agus eaduigh dóbtha. Dubhairt mó athair liom go raibh long ag dul go Alban agus bhí go leó daoine air. Sheas duine nó beirt shuas ar bhárr an luinge agus bí go leór daoine ar an taobh a raibh an bheirt in a seasamh agus
    Cáitlín Ní Sheoighe