Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 15_012

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 15_012

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    atá bagun sagart ar crocadh ar an cros indiú agus bhí a deirbhshiur ina shagart agus bhí sé ag eisteacht leis an rud a dubhairt Lightil agus dubhairt sé. "Nach fada go mbheidh do fheoil féin sgapa ar an cnoc is aoidre a chaspas leat. D'imtigh "Lightil" leis annsin.
  2. Is iad seo ainmneacha reilge atá sa pharróiste. Reilg Chill Domhnaic Reilg bhun a Choirigh Reilg Sliabh Mór agus Reiulg Acaill beag. Ta cuma cearnogach [?] Reilg Cill Domhait. Tá cuma cearnogach ar Reilg Sliabh Mór Tá cuma drunuilleach ar Reilg Acaill beag. Cuireadh daoine ins na fotroch fadó ach ní chuirtear aoinne ionnta anois. Chualad
    Áine Ní Ghallachobhair