School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 12_024

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 12_024

1. (continued from previous page)
    agus d'ith siad eile de fhata. Chrait siad suile na dfataí na chraitear grainní síol. D'fhás beagán fataí uatha. Cailleadh a lán daoine de bharr fiabhrais agus ocras
  2. An Sionnach agus a Ge. Tógann duine amhain pairt sionnaig agus tógann duine eile páirt gé Bíonn a lan sgorairí ag rit tart i ndiaidh an ge agus sin iad geadanna óga. Bíonn an sionnach ag iarraidh na geadanna a mharbuad. Bíonn an ge mhor ag a geadanna beaga a chosaint agus ag troid leis an sionnac. Bíonn an sionnach a rith ar na geadhanna beag go mbeidh
    Gráinne Ní Ceachmharcaigh