Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 10_004

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 10_004

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    "Garraidhe Andriú Mhóir": Baisteadh an t-ainm sin ar an gharraidhe mar bhí fear a b'ainm do Andriú Mór in a chomhnuidhe annsin agus is é sin an fáth a baisteadh an t-ainm sin ar an gharraidhe.
    "Garraidhe na Naoi nGiotaí": Chualaidh na sean-daoine atá in a gcomhnuidhe ar an mbaile seo ag rádh gur bhaist na daoine fadó an t-ainm sin ar an gharraidhe mar ann acht naoi iomaire ar leithead ann.
    "Garraidhe Garbh": Is é an fáth a bhaisteadh an t-ainm sin ar an gharraidhe mar tá an féar a fhásas annsin ana garbh gús is é sin an fáth a tugadh an
    Gráinne Ní Ceachmharcaigh