Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 08_064

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 08_064

Ar an leathanach seo

1. Níl móran tobar beannuig ins in áit séo. Tá tobar beannuigh tuas ar An Cloich mor agus tugann go leó daoine turas go dtí an tobar uair amhain sa bliadhain sé sin lá Muige beag. Is e seo an chaoi a tugtar an turas. Teigheann na daoine thart ar an tobar trí uair agus deireann siad deich ar n'Athair agus Fáilte an aingeal agus Gló do'n athair.
    Tá an tobar seo thíos in aiche an chladach ag téigheann an sáile isteach ann. Is é Naomh Domnic a bhfuil baint aige leis an tobar beannuighte seo. Tá clocha móra thart ar an tobar seo
    Áine Ní Ghallachobhair