School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 08_019

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 08_019

1. (continued from previous page)
    cé'n cailín a rachadh an bhróg air. Ní dheacaidh sé ar aoinne agus bhí sé ins an teach seó agus bhí beirt cailíní óga ann acht sharuigh sé ortha an bhróg ór do cur orra. Bhí stanna ann agus é tionntuighthe ar a bhéal faoi. Thosuig rud éicint ag scriobadh istigh faoi agus d'iafruigh mac an rí céard a bhi istig ann agus dubhairt siad gur muc óg a bhí ann. Chuaidh sé go dtí an stanna agus thiompuigh sé é . Céard a fuair sé ann acht an bhean bhreághtha ná ceachtar aca. Rith an bhróg amach as a dhá lámh suas ar a cos agus ba i bean an rí í ansin. Ba í mo mháthair a d'innis an sgéal
    Áine Ní Ghallachobhair