School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 06_064

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 06_064

1. Pósann mhuinntir ná h' áite seo thart ar Mí na Nodlag agus o sin anuas go dtí Mí na Márta. Deireann muinntir na h' áite seo go bfuil sé iongantach mí ámháileach pósadh ar an Aoine no an Satharn.
    Nuair a bhíos duine ar bith ag dul ag pósadh thart ar an áit seo deireann na sean chailleacha go bfuil sé iongantach mí-rathmhar ma téidheann se ag cur báistidhe. Deireann na daoine go bfuil an Satharn i gcóir bróin lé pósadh.
    Déintear deamhnásí ins an ceanntar seo. Ní dhéintear na cleamhnaisi i ngach ceanntar mar a vheile de gnáth. Is é
      1. filíocht
    Áine Ní Ghallochobhair