Scoil: Scoil Mhuire, Na Forbacha (uimhir rolla 2386)

Na Forbacha, Co. na Gaillimhe
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 14_019

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 14_019

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    beannacht. Dimtig leis annsin ag siúbhal agus cas an fear céadna air. Bhí tuairim maith aige gur bhé a bhí ann agus go dtiubradh sé aire mhaith dhó féin air. Sochradh sé leis annsin ar nós a rinneadh sé leis an mbeirt eile maidin lá barac nuair a deirig sé beigin dhó a dul amach leis an gcailleach. Nuair a bhí siad amuigh i siubhal diarr a caillech dó cé'n an t-ainm bhí air mé féin a dóig mé féin. Bhí siad ag imteacht siad ag imteacht leo annsin go dtáinic siad to dtí tom neantóga. Cait an fear isteach ins na neantóga i. Rith an cailleach abhaile agus i ag sgreadach. Nuair a tainic sí abhaile dfiafruig an fear de ceard a bhí uirte. Doig me fein a doig me más tú ní'l aon neart agam-sa ort. Cait muid é sin a dhíbirt arsa an cailleac. Dubairt an fear nach bfeadfadh sé nach raibh a am tús Dubhairt sí leis a dul go dtí an
    Máirtín Ó hIarnáin
    Eoghan Ó hIarnáin