Scoil: Scoil Mhuire, Na Forbacha (uimhir rolla 2386)

Na Forbacha, Co. na Gaillimhe
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 14_012

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 14_012

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    muintir. Well tá sin le fághail agat agus fáilte arsa Tomás. Sé sin mar a mbheidh tú ag iarraidh spré an-mór. Ní bheidhimís acht ar réir atá tú i ndan a thabhairt duinn
    Ar feabhas a deir Tomás an ingin deire liomsa a phós sé an spré a tug mé de sgór punt agus bó no an mbheid sibh sásta leis sin
    Ó bheidh adeir an dá theachtaire Taitnigeann an sgéal sin linn le tabhairt abhaile ag an bfear óg Beidh áthas mór air nuair a tiubras muid an sgéal nuaidhe aige. Dól siad gloine eile annsin an duine. Chuir Tomás annsin agus bean an tighe sios tae dhóibh. Bhí bord deas acha arán im agus uibheacha agus cuideachta ina theannta agus nuair a bhí píosa
    Máirtín Ó hIarnáin