Scoil: Scoil Mhuire, Na Forbacha (uimhir rolla 2386)

Na Forbacha, Co. na Gaillimhe
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 13_016

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 13_016

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    sé go dthí (buaille no) tráigh agus dubhairt sé nach raibh mait gan áit ar bith a cuartú. Cuaid se isteac ar an tráig agus chonnaic sé cailín óg agus i ag caoineadh dfiafruig se di céard a bhí urrti dubhairt sí go raib fatac ag teacht le seacht mbliadhna agus tá mo deicniubar deirbriur tugta aige leis agus mise an t-aonmad ceann deag agus tá sé le teacht mo coinne indiu fanfadh mise i naoinfheacht leat go dtiocaidh sé agus béidir go mbeidhin i nan aige. O na fan marbocaid sé tú fanfa mé ar aon cor. Dfan sé agus is gearr go bhfaca siad an fathach ag teacht. Ní raibh le feiceál acha acht a dhá chois bhí an cuid eile de thuas ins na clabhtaí. nuair a bhí sé i ngar don tráigh. Dubhairt sé fagaim balad an Eireannaig bradaigh
    Séamus Ó Gráinne